Opel GT Concept

Opel wil tussen nu en 2020 29 nieuwe of vernieuwde modellen op de markt brengen. De eerdere aangekondigde grote SUV en een elektrische auto zijn onderdeel van de vernieuwde plannen.

Opel heeft tegenover Automotive News een update gegeven van het in 2014 gepresenteerde toekomstplan. Het merk heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en veel nieuwe modellen en motoren geïntroduceerd. Nu wil Opel verder gaan uitbouwen, als een ‘mainstream’ merk met een duidelijk eigen gezicht.

Tot 2020 komt het merk met maar liefst 29 nieuwe of vernieuwde modellen. Dit zijn updates en modelwisselingen van bestaande auto’s maar ook aanvullingen op het huidige assortiment. Eerder al kondigde het merk een middelgrote SUV aan, die in 2019 op de markt moet komen. Ook een elektrische auto, waarschijnlijk een aangepaste versie van de Bolt van zustermerk Chevrolet, staat nog steeds op de planning (voor 2018). Dit jaar komt Opel met de nieuwe Astra Sports Tourer en krijgen we de tweede generatie van de Insignia te zien.

Opel krijgt bij de realisatie van zijn plannen steun van moederbedrijf General Motors uit de Verenigde Staten. Nieuwe platforms zijn flexibeler en kunnen daardoor voor meer modellen gebruikt worden. Daarnaast heeft het bedrijf de ontwikkeling van al zijn elektrische auto’s ondergebracht in één afdeling, waardoor er sneller en meer modellen ontwikkeld kunnen worden.

Opel wil in 2022 het tweede merk van Europa zijn qua verkoopaantallen.