De nieuwe generatie van de Opel Insignia wordt dit jaar onthuld. Het merk Buick, de Amerikaanse evenknie van Opel, laat op de autoshow van Detroit een concept car die vooruitblikt naar de nieuwe Insignia.

Opel heeft in Europa de Insignia, Buick in de Verenigde Staten de Regal. Op diverse uiterlijke kenmerken na verschillen deze auto’s nauwelijks van elkaar. Buick komt nu met een serieuze voorbode van de nieuwe Regal en dus van de nieuwe Insignia. Op de autoshow van Detroit presenteert het merk de Avista Concept.

Let bij de Avista vooral op de vorm van de koplampen, de grille, de vouwen in het ontwerp en de achterlichten. Die elementen gaan we terug zien op de nieuwe Inignia. Ook de basisvorm van het dashboard geeft indruk van wat we kunnen verwachten in de nieuwe grote Opel.

De Avista Concept maakt niet alleen indruk met zijn fraaie design, maar ook met wat er onder de motorkap ligt: een 400 pk sterke V6 twinturbomotor. Wellicht dat we die motor terug gaan zien in de volgende generatie Insignia OPC.