Nog twee nachtjes slapen en dan onthult Mercedes-Benz de nieuwe E-Klasse Estate. Het merk kan bijna niet wachten en stuurt via social media alvast beeldmateriaal de wereld in.

Maandag trekt Mercedes-Benz het doek af van de tweede carrosserievariant van de nieuwe generatie E-Klasse, de Estate. Natuurlijk zal deze van dezelfde motoren, assistentiesystemen en andere techniek voorzien worden als de eerder gepresenteerde sedan. Op een teaservideo (zie laatste drie foto's) wordt de Estate aangeprezen als 'Intelligent (E)state-of-the-Art' en deze vooruitstrevendheid wordt verbeeld in de verlichting en het moderne dashboard.

De nieuwigheid van de stationwagon zit 'em natuurlijk vooral in z'n achterste. De video laat zien dat de drie achterzetels achterover een vlakke laadvloer vormen, waarbij de Estate veel laadruimte biedt. Wel valt op te maken uit de foto's die circuleren op social media dat het dak naar achteren toe behoorlijk naar beneden afloopt, daar zou de ruimte iets beperkter kunnen zijn dan bij het huidige model. Verder zien we een dakspoiler en achterlichtunits die rond de hoeken lopen. 

De Mercedes-Benz E-Klasse Estate komt op de MRA-bodemplaat te staan, het lichtgewicht, modulaire platform voor achterwiel aangedreven modellen waarop ook de jongste C-Klasse staat. Nog onbevestigd is of de Estate de basis zal vormen voor een geheel nieuwe, nog te onthullen variant: een zogenaamde 'All Terrain'-uitvoering met SUV-trekjes, vergelijkbaar met de Audi A6 Allroad en de aanstaande Volvo V90 Cross Country.