Tijdens de presentatie van de Mercedes-AMG GT Roadster in Parijs heeft Mercedes-Benz officieel aangekondigd dat het merk werkt aan een hybride supercar met techniek uit de Formule 1.

Mercedes-Benz gaat zijn succes in de Formule 1 vertalen naar een straatauto. Tijdens een presentatie in Parijs, voorafgaand aan de start van de autosalon, heeft het merk officieel aangekondigd dat er een zogenaamde ‘hypercar’ in de planning staat. Deze wordt ontwikkeld onder het Mercedes-AMG-label. Op een schets die werd getoond tijdens de presentatie zijn de contouren van het model al te zien.

De auto krijgt hybridetechniek en is daarmee het eerste hybridemodel van AMG. De techniek van de succesvolle F1-auto’s van Mercedes-Benz zal deels worden toegepast in het model. “Maar het zou me niet verbazen als Mercedes-Benz ook terug wil keren naar Le Mans, en dat deze straatauto aan de basis daarvan staat. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat deze auto alleen maar als gelimiteerde straatauto zal worden ontwikkeld”, aldus de woordvoerder van het merk.

De aankondiging van de supercar was voor iedereen geheim gehouden, zelfs bij de Nederlandse importeur wist niemand ervan af: “Ik denk niet dat we volgend jaar al een productiemodel krijgen te zien”, waarmee de woordvoerder aangeeft dat de ontwikkeling van het model zich in een vroeg stadium bevindt.

Het nieuws is hoe dan ook bijzonder. Of, zoals ze de auto bij Mercedes-AMG omschrijven: “Het wordt de spectaculairste AMG ooit.”