Vorige maand maakten we kennis met de Opel Insignia Grand Sport en Sports Tourer. Nu onthult Opel het topmodel van de nieuwe Insignia-familie, de County Tourer.

Voor 'sportief ingestelde Insignia-fans die graag buiten de gebaande paden treden' neemt Opel de Insignia Country Tourer op in het assortiment. De sportieve allrounder met stoer uiterlijk wordt het topmodel van de nieuwe generatie Insignia. Het publieksdebuut vindt plaats op de IAA-autoshow in Frankfurt in september, maar is vanaf juni reeds te bestellen. 

Opel heeft ook de Country Tourer vanaf de tekentafel geheel nieuw ontwikkeld. Net als z'n broers de Grand Sport (hatchback) en Sports Tourer (stationwagon) is 'ie ruimer en lichter van gewicht. De allrounder is te onderscheiden aan de zwarte panelen op de carrosserie en de zilverkleurige beschermingselementen aan voor- en achterzijde. De Country Tourer heeft 20 mm extra bodemspeling. Het topmodel krijgt natuurlijk ook de nieuwste technische snufjes mee. 

Opel ontwikkelde voor de stoere Insignia een nieuwe multilink-achterwielophanging en elektrisch aangestuurde lamellenkoppelingen. Die laatste vervangen een conventioneel differentieel aan de achterzijde. Ze zorgen voor een precieze en individuele overbrenging van de aandrijfkrachten - onafhankelijk van ondergrond en omstandigheden. Het doorontwikkelde FlexRide-onderstel reageert automatisch op de besturing, de schakelmomenten en het vermogen, maar kan met specifieke standen worden beïnvloed. 

De Insignia Country Tourer zal straks ook te bestellen zijn met vierwielaandrijving. Afhankelijk van de hoeveelheid gas die de bestuurder geeft en de stand van het stuur zorgt dit systeem dat de juiste hoeveelheid power naar het buitenste achterwiel gaat. Daarmee kan de rijder de auto goed onder controle houden en 'em heel precies besturen. De Country Tourer is zogezegd een leuke rijdersauto.