BMW heeft op het Pebble Beach Concours d’Elegance de Concept Z4 onthuld. Dit studiemodel is de directe voorbode van de nieuwe generatie Z4, die in de loop van volgend jaar wordt gepresenteerd.

BMW heeft de Concept Z4 getekend als een klassieke roadster. Dat wil zeggen: een relatief lange wielbasis, gestrekt silhouet en een korte achterkant. De zitpositie in de auto is in de lengte meer centraal dan voorheen, waardoor de bestuurder nog meer het gevoel van controle over de auto moet hebben. De grille heeft klassieke elementen, BMW verwijst naar de 328 Mille Miglia als belangrijkste inspiratiebron. De Z4 Concept is voorzien van 20 inch lichtmetalen wielen en gespoten in de kleur Frozen Energetic Orange.

Het dashboard is rond de bestuurder opgebouwd en voorzien van twee grote beeldschermen, die bijna naadloos in elkaar overlopen. Om het onderscheid tussen de bestuurders- en passagierskant te accentueren, heeft BMW de twee stoelen allebei in een andere kleur uitgevoerd.

BMW presenteert in de loop van volgend jaar de productieversie. Over mogelijke techniek is nog niets bekend gemaakt, de Concept Z4 is een pure designstudie.