Na de nieuwe BMW 5 Serie sedan was het wachten op de stationwagon-versie, en hier is 'ie dan! De BMW 5 Serie Touring is in alle opzichten iets gegroeid en is tot 100 kilo lichter dan zijn voorganger. De BMW 5 Serie Touring komt in juni 2017 op de markt.

De nieuwe BMW 5 Serie Touring is met 36 mm gegroeid tot maar liefst 4,943 meter lengte, de wielbasis werd 7 mm langer en bedraagt nu 2,975 meter. BMW belooft dat de interieurruimte eveneens is toegenomen en dat de geluidsisolatie zo goed is dat de stationwagon vanbinnen de stilte biedt van de sedan.

De kofferbak meet standaard 570 liter, met de elektrisch neerklapbare achterbank omlaag wordt dat maximaal 1.700 liter. Het inladen van je bagage wordt vergemakkelijkt door de standaard elektrisch openende en sluitende achterklep.

Net als de sedan beschikt de nieuwe BMW 5 Serie Touring over een grote hoeveelheid veiligheidsfuncties. De auto kan je waarschuwen voor een naderend ongeval en remmen voor plotseling overstekende voetgangers. Ook kan de auto semi-autonoom van rijstrook wisselen.

De nieuwe BMW 5 Serie Touring is voor het eerst 'live' te zien op de Autosalon van Genève en leverbaar vanaf juni 2017. Er komt een brede range aan vier- en zescilinder motoren beschikbaar, de prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.