Deze week woonden we de internationale onthulling van de Kia Stonic bij en reden we twee vernieuwde modellen: de Maxda CX-5 en Peugeot 308. Er zijn veel prijzen bekend van modellen die straks in de showroom arriveren. 

Kia heeft de compacte SUV Stonic onthuld en wij waren erbij! De te personaliseren auto is ín Europa vóór Europa ontwikkeld en hangt vol moderne assistentiesystemen. Onze foto's geven een goede indruk van het frisse design.

Gereden auto's

De autotest leert ons dat de belangrijkste pluspunten van de vernieuwde Mazda CX-5 niet de belangrijkste verbeteringen zijn: dat is de uitstraling. De stille motor, de fijne besturing en het prettige comfort had 'ie namelijk al. We reden deze week nog 'n populair model, de Peugeot 308 die eveneens vernieuwd is. Nu lees je alvast onze eerste bevindingen, algauw volgt de uitgebreide rijtest van dit model. 

Prijzenfestijn

De nieuwe Volkswagen Polo is straks vanaf 15.550 euro te bestellen. Kijk je naar de geboden standaarduitrusting, het extra vermogen en de toegenomen ruimte dan krijg je beduidend meer waar voor je geld in vergelijking tot de vorige generatie. Ook de prijzen van de vernieuwde Nissan Qashqai en X-Trail zijn bekendgemaakt. Al deze modellen staan in het najaar in de showroom. 

Volkswagen Polo

Mercedes-Benz houdt de G-Klasse jong door twee nieuwe uitvoeringen te introduceren. Tevens presenteert het merk een uitgebreide prijslijst voor de AMG GLC 63. Ook zijn deze week prijzen bekendgemaakt van de BMW 6 Serie Gran Turismo en de exclusieve DS 7 Crossback La Première. 

Diverse nieuwtjes

Betrouwbaarheidsonderzoek voor nieuwe modellen laat een verbetering te zien ten opzichte van vorig jaar. Daarbij zijn Kia-eigenaren het meest tevreden. Voor de tweede keer op rij is de 3,9 liter V8-turbomotor van Ferrari uitgeroepen tot Engine of the Year 2017. De jury roemt de 'mix van bloedstollende prestaties, een glorieus geluid en een hoogwaardig ontwerp met geavanceerde technologie'. Tot slot dit: de BMW X3 en Jaguar E-Pace debuteren snel, we berichten hierover zodra deze worden onthuld.