Als in juni de nieuwe BMW 5 Serie Touring arriveert in de Nederlandse showrooms, zullen direct bijpassende M Performance Parts verkrijgbaar zijn.

BMW presenteert nu alvast het assortiment M Performance Parts voor de nieuwe BMW 5 Serie. Die zijn direct bij de showroomintroductie in juni verkrijgbaar. 

Vermogensupdate en uitlaten

De BMW M Performance Power Kit is bestemd voor de 540i xDrive Touring en vergroot het vermogen van 340 naar 360 pk; het koppel stijgt met 50 Nm tot 500 Nm. Bijzonder is dat het benzineverbruik en de uitlaatgassen hierbij niet stijgen. Apart leverbaar is het Exhaust System, geschikt voor zowel de 540i als 530i. Voor de dieselmodellen is het M Performance Diesel Exhaust System te bestellen. De uitlaateinden hebben een ronde of trapezoïde vorm en zijn afgewerkt in chroom of carbon. 

M Performance Parts BMW 5 Serie Touring

Wielen en remmen

De 20 inch grote BMW M Performance lichtmetalen wielen zullen leverbaar zijn in de kleur Orbit Grey of een tweekleurige afwerking. Als je ook het M Performance Sports Brake System bestelt worden rode remklauwen toegevoegd. De sportremmen zorgen voor een constante snelheidsafname. 

Styling

Ter aanvulling van het M Sports-pakket komen er diverse M Performance styling accessoires beschikbaar. Denk daarbij aan spiegelkappen in carbon, stickers voor op de 'treeplanken' of een achterbumper met diffuser. Tot slot is er het M Performance Sports Steering Wheel. In de Touring-uitvoeringen die voorzien zijn van een achttraps Steptronic-sporttransmissie kun je met dit mooi afgewerkte sportstuur handmatig schakelen met schakelflippers.