Teaser nieuwe Mercedes-Benz CLS Coupé

Over anderhalve week openbaart Mercedes-Benz de nieuwe generatie CLS Coupé aan de wereld. Nu warmt het merk ons op met een teaserafbeelding.

"De nieuwe Mercedes-Benz CLS Coupé - het origineel geperfectioneerd. Binnenkort beschikbaar." Dat is alles wat het Duitse merk kwijt wil bij de teaser die het op social media verspreidt over de volgende nieuwkomer: de CLS vierdeurscoupé die over anderhalve week debuteert op de Los Angeles Auto Show.

Natuurlijk kunnen we ook nog wel iets afleiden van de donkere afbeelding. Zo zien we dat de nieuwe CLS brede schouders krijgt, plus een grote grille zoals we die kennen van de Mercedes-AMG GT. Dat zou erop kunnen duiden dat de nieuwe CLS sportiever wordt. Daarnaast zien we nieuwe, hoekige led-dagrijverlichting, die met een enigszins scherpe punt binnenwaarts wijst.

De Mercedes-Benz CLS valt in het gamma tussen de E- en S-Klasse in. Technisch krijgt de nieuwe generatie diverse technieken van de grotere S maar de bodemplaat deelt 'ie met de kleinere E-Klasse. De CLS Coupé zal standaard een stalen ophanging meekrijgen. Optioneel worden ook een adaptieve ophanging aangeboden én Air Body Control met luchtvering. Laatstgenoemde wordt speciaal voor de CLS getuned.