Vergeet de Skoda Yeti, op de IAA in Frankfurt staat namelijk de opvolger klaar. De Karoq is dé grote primeur van Skoda op de beurs.

Skoda doet lekker mee met het SUV-geweld op de IAA in Frankfurt en brengt de Karoq mee. Deze auto is de opvolger van de Yeti en voorlopig de kleinste SUV van het merk. “Een compacte SUV komt er voorlopig niet, maar zou wel een mooie toevoeging zijn aan ons gamma”, aldus Mirjam de Wilde van Skoda Nederland.

De Karoq moeten we zien als het praktische alternatief in het drukke segment, door de multifunctionele Varioflex achterbank die is overgenomen uit de Yeti. Skoda trekt alle registers open voor zijn nieuwe SUV: “Alle nieuwe dingen die we hebben binnen de Volkswagen Groep stoppen we in de Karoq.” Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een digitaal instrumentarium, dat voor het eerst in een Skoda wordt toegepast. Maar ook aan de nieuwe 1.5 TSI-motor.

De prijzen zijn helaas nog niet bekend: “Het is moeilijk om de Karoq aantrekkelijk te prijzen in dit drukke segment. We zijn nog in onderhandeling met de fabriek om het beste eruit te halen en dat is een heel proces. Half oktober komen we met meer informatie,” aldus De Wilde.