Volvo heeft de langverwachte XC40 gepresenteerd! Deze week kunnen we veel prijzen melden van nieuwkomers in de showroom. Bovendien hebben we twee auto's getest. En wist je al dat de slooppremie terug is?

Voor het eerst komt Volvo met een compacte SUV, de XC40. De auto staat op een nieuw platform dat bestemd is voor de complete, toekomstige 40-familie. Ook is de XC40 het eerste model dat leverbaar wordt met een nieuwe driecilindermotor.

Twee autotests

We hebben twee heel verschillende auto's aan een rijtest onderworpen: de stoere, low-budget stationwagon Dacia Logan MCV Stepway en de sportieve premium-SUV Alfa Romeo Stelvio. Onze testverslagen gaan vergezeld van uitgebreide fotoreportages.

Nu te bestellen

De prijzen van de Volkswagen T-Roc beginnen bij 25.995 euro. Volkswagen start in december met de levering. De vernieuwde BMW i3 en z'n snellere broer i3s staan al in november in de showroom. De elektrische auto's zijn ook met range-extender te bestellen. BMW heeft de orderboeken voor de X3 met benzinemotoren geopend. Voor de nieuwe Land Rover Discovery is een 300 pk sterke 2.0 turbomotor op komst.

Alfa Romeo Stelvio

Maserati biedt de Levante vanaf nu ook aan in de uitvoeringen GranLusso en GranSport. Daarvan zijn de prijzen reeds bekend, net als die van de vernieuwde Ghibli en de Quattroporte. Laatstgenoemde heeft een modeljaarupdate gekregen. We verwachten ook twee bedrijfswagens in de showrooms: de pick-ups Mercedes-Benz X-Klasse en de Volkswagen Amarok in luxe Aventura-uitvoering. 

Slooppremie en andere acties op Autokopen.nl

Duitse autofabrikanten willen oude, vervuilende dieselwagens sneller vervangen zien door schonere exemplaren en bieden daarvoor tijdelijk slooppremies aan. Inmiddels profiteren Nederlandse autokopers (en soms ook private leaserijders) van dit voordeel. De Volkswagen Groep (met Audi, Skoda, Seat en het eigen merk), Mercedes-Benz (met Smart) en BMW (met Mini) doen alle mee. De acties, voordelen en voorwaarden verschillen onderling, zie de specifieke campagnes in onze actierubriek.