In Amsterdam wordt over enkele uren de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse onthuld. We kunnen nu al de eerste informatie over het nieuwe model met je delen.

We zijn in Amsterdam voor de onthulling van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. Het design blijft nog even geheim maar we hebben wel al de eerste informatie over de motoren van de nieuwe A-Klasse. De kleinste Mercedes-Benz is de eerste auto van het merk met een nieuwe 1.4 benzinemotor.

Deze viercilinder is afgeleid van de 1.2 benzinemotor van Renault, waarmee Mercedes-Benz een technische samenwerking heeft. Het nieuwe blok is lichter, zuiniger en schoner dan de 1.6 in de huidige A-Klasse. Bij de presentatie is alleen gesproken over een versie met 163 pk vermogen en 250 Nm koppel, maar er komen waarschijnlijk ook versies met minder pk's. De nieuwe motor beschikt over cilinderuitschakeling, om brandstof te besparen worden twee van de vier cilinders uitgeschakeld bij lage belasting. Verder past Mercedes-Benz een partikelfilter toe, waarmee de uitstoot van schadelijke deeltjes wordt beperkt.

De 1,4 liter motor is het belangrijkste nieuws in het motorenassortiment, maar er zijn nog twee smaken bij de verkoopstart te verkijgen: de nog verse 2,0 liter benzinemotor met 224 pk en een 1.5 diesel met 115 pk. De motoren zijn te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Houd deze website in de gaten voor meer nieuws over de nieuwe A-Klasse.