Op de aanstaande autosalon van Genève onthult Mercedes-AMG de vierdeursuitvoering van de GT. Het merk toont nu alvast enkele plaatjes van een gecamoufleerd exemplaar.

De vierdeurs Mercedes-AMG GT komt eraan! Op de autosalon van Genève volgende maand toont het merk het productiemodel van de GT Concept, die een jaar daarvoor werd gepresenteerd. De eerste plaatjes van gecamoufleerde exemplaren laten zien dat het definitieve ontwerp dichtbij dat van het studiemodel is gebleven. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

Over de techniek is nog niets bekend maar zeker is dat de vierdeurs GT, die naar verluidt de naam GT4 krijgt, beschikt over dezelfde 4,0 V8 turbomotor als de andere GT-versies. Die motor is er inmiddels in vele vermogensvarianten, met minimaal 476 pk.

Er gaan ook geruchten over de komst van een hybrideversie, waarbij een elektromotor de V8 ondersteunt met extra vermogen en koppel. De komst van de vierdeurs AMG GT betekent ook dat de nieuwe CLS niet als AMG 63 komt, omdat die uitvoering teveel zou overlappen met de nieuwe GT.