Teaser Tesla Model Y

Nu de productie van de Model 3 een beetje op gang komt kan Tesla vooruit kijken naar toekomstige modellen. De Model Y is de eerstvolgende nieuwe Tesla en het lijkt er nu al op dat ook bij die auto de vraag het aanbod zal overstijgen.

Tesla bereidt zich voor op de volgende uitdaging. Terwijl de vraag naar de Model 3 nog altijd vele malen groter is dan de productiecapaciteit blikt het merk toch alvast vooruit naar het volgende model. Ook bij de Model Y zou de interesse wel eens uit de hand kunnen gaan lopen.

De Model Y is een SUV op basis van de Model 3 en kun je zien als de kleine broer van de Model X. Tijdens een investeerdersbijeenkomst heeft Tesla-topman Elon Musk een nieuwe teaser laten zien van de auto. Musk heeft eerder gezegd dat de nieuwe SUV de bijzondere vleugeldeuren van zijn grote broer overneemt, maar of die belofte standhoudt is nog even afwachten. Uit de afbeelding kunnen we dat in ieder geval niet opmaken. 

De onthulling van de auto staat gepland voor maart 2019, maar wanneer de productie start is nog niet bekend. Waarschijnlijk duurt het nog tot in de loop van 2020 voordat de eerste Model Y de fabriek verlaat.