De afgelopen week stond in het teken van sportieve modellen, SUV’s, automotoren en rij-indrukken. Terwijl Donkervoort, Mercedes-Benz en BMW nieuwe sportauto's aankondigen vermelden Kia, Fiat en Volvo nieuws over hun krachtbronnen. Ondertussen is redacteur Bob Kroese in Nice om te rijden met de Ford Fiesta Active en ST.

Donkervoort bestaat deze week precies 40 jaar en viert dat met de D8 GTO-40. De lichtste en snelste GTO die de fabriek in Lelystad ooit verliet. Ook Mercedes-AMG biedt veel open rijplezier met de AMG GT S Roadster. BMW maakt bekend dat de grote, sportieve 8 Serie op 15 juni eindelijk onthuld zal worden.

Veel motorennieuws

Kia gooit het over een andere boeg. De vernieuwde Sportage zal voor het eerst een 48 volt-circuit aan boord krijgen, wat de auto van mild-hybride technologie voorziet. Fiat kondigt nieuwe drie- en viercilindermotoren aan met vermogens tot 180 pk. Volvo meldt dat de nieuwe S60 alleen nog met benzinemotoren geleverd zal gaan worden.

Verder bezochten wij de Nederlandse introductie van de Peugeot 508 en reisde redacteur Bob af naar Nice. Daar reed hij met de nieuwe Ford Fiesta Active en ST. Wij deelden de rijtest met de Volkswagen T-Roc en intussen overnacht de DS 7 Crossback op de redactie. Je kunt dus veel nieuwe rijtests van ons verwachten.