Van de zuindduinen in de Verenigde Staten tot de sneeuw bij de poolcirkel en van de gravelwegen in Zuid-Afrika tot het asfalt van de Nürburgring: op vele plaatsen in de wereld test BMW de nieuwe X5. De SUV moet meer dan ooit zijn mannetje kunnen staan buiten de gebaande paden.

BMW is volop bezig met de praktijktests van de nieuwe X5. Gecamoufleerde prototype rijden op diverse plekken in de wereld rond met engineers die bekijken hoe de auto zich houdt in extreme weers- en terreinomstandigheden. Op de poolcirkel, de Nürburgring, zandduinen, hogesnelheidscircuits: er zijn veel plaatsen waar je een gecamoufleerde X5 tegen zou kunnen komen.

De vierde generatie X5 is het eerste X-model met een nieuwe generatie ondersteltechniek van BMW. De SUV krijgt de beschikking over instelbare vering, die zich aanpast aan de omstandigheden in het terrein. Met een knop wordt het mogelijk om verschillende instellingen te selecteren: sneeuw, zand, rotsen en gravel. De nieuwe X5 krijgt verder de beschikking over de nieuwste generatie infotainmentsystemen uit andere recente topmodellen van het merk.

De nieuwe X5 komt volgend jaar op de markt.