Mercedes-Benz EQ Concept

Mercedes-Benz is in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van de GLB, een nieuwe SUV die tussen de GLA en GLC in komt. In de V.S. is de auto tijdens een besloten bijeenkomst al getoond aan dealers.

Mercedes-Benz zet in de tweede helft van 2019 een heel nieuw model in de showroom: de GLB. In de V.S. heeft het merk de auto onlangs al laten zien aan dealers, meldt Automotive News. Eén van de aanwezigen heeft gezegd dat de SUV door het hoekige ontwerp doet denken aan de eerste generatie GLK.

Sinds 2014 gaan er al geruchten over de komst van de GLB. Inmiddels zijn ook de eerste testexemplaren al gespot en ondanks de camouflagelaag is goed te zien dat de auto een hoekig ontwerp heeft. Er wordt zelfs gesproken van een 'Mini-G-Klasse'. Het vierkante design ziet er niet alleen stoer uit, maar zorgt ook voor veel binnenruimte. Mercedes-Benz gaat zelfs versies met zeven zitplaatsen aanbieden.

De GLB maakt gebruik van het nieuwe, MFA2-platform van de A-Klasse. Ook andere nieuwe techniek uit dat model zal worden toegepast in de GLB, zoals het MBUX-infotainmentsysteem en de 1.4 turbo benzinemotor.

De GLB wordt tussen de GLA en GLC gepositioneerd, met een vanafprijs die zo’n 50.000 euro zal bedragen.