Aston Martin komt met de eerste technische informatie over de vorig jaar aangekondigde Rapide-E. De elektrische uitvoering van het vierdeursmodel krijgt twee elektromotoren die samen een koppel van maar liefst 950 Nm produceren.

Aston Martin zet de eerste stappen op het gebied van elektrisch rijden met de Rapide-E. Het merk kondigde de tot 155 exemplaren gelimiteerde elektrische uitvoering iets meer dan een jaar geleden al aan en komt nu met de eerste technische informatie. Zo maakt het merk bekend dat de Rapide-E twee elektromotoren heeft die samen goed zijn voor 610 pk vermogen en 950 Nm koppel. Daarmee accelereert de elektrische Aston Martin in zo’n 4 seconden van 0 naar 100 km/u.

De Rapide-E heeft een accupakket van 65 kWh, de batterijen zijn verspreid aangebracht op de vrijgekomen plaatsen waar bij de benzine-uitvoering de brandstoftank, versnellingsbak en motor zitten. Met het 800 Volt elektrische systeem kan de auto snel worden opgeladen. Het merk belooft te streven naar een rijbereik van meer dan 320 kilometer.

Het design van de Rapide wordt op verschillende punten aangepast, vooral ten gunste van de aerodynamica. Op de foto die het merk nu vrijgeeft is onder andere te zien dat de Rapide-E lichtmetalen wielen met een gestroomlijnd ontwerp heeft. Aston Martin verwacht in het vierde kwartaal van 2019 de eerste exemplaren af te leveren.