Om de vernieuwde Passat nog eens in het zonnetje te zetten komt Volkswagen met de R-Line Edition. Deze sportief uitziende uitvoering wordt gebouwd in een oplage van 2.000 stuks.

Van de vernieuwde Volkswagen Passat verschijnt ook een gelimiteerd model op de markt. Deze speciale versie heet R-Line Edition, komt in een oplage van 2.000 stuks en alleen als Variant. Volkswagen levert de speciale uitvoering met de krachtigste motoren van de Passat, de 2.0 TSI-benzinemotor met 272 pk en de 240 pk sterke 2.0 TDI diesel.

De R-Line Edition draagt de lakkleur Moonstone Grey en is aangekleed met hoogglans zwarte elementen. Zo zijn het dak, de 19 inch wielen, grille en spiegelkappen in die kleur uitgevoerd, net als de raamlijsten, de sierstrips en de behuizing van de koplampen. De achterlichten met donker glas maken de sportieve uitstraling compleet.

In het interieur speelt de kleur zwart de hoofdrol. De stoelen zijn bekleed met een combinatie van zacht nappaleder en ‘koolstofvezel’-leer. RVS instaplijsten en pedalen zorgen voor wat contrast. De R-Line Edition is luxe uitgerust, met onder andere intelligente led-koplampen, een navigatiesysteem met 9,2 inch aanraakscherm, een digitaal instrumentenpaneel, semi-autonome rijfuncties en elektronisch aangestuurde schokdempers.

De Nederlandse prijs van de Passat R-Line Edition is nog niet bekend.