Mercedes-AMG presenteert de A 35 4Matic Limousine. De ingrediënten zijn gelijk aan die van de A 35 hatchback, maar de vorm is anders.

Mercedes-AMG breidt zijn nieuwe ‘35’-lijn uit met de A-Klasse Limousine. Het is de tweede, maar zeker niet de laatste auto die dit label opgeplakt krijgt. De ‘instap-AMG’ heeft een 306 pk sterke 2.0 viercilinder turbomotor, waarmee de Limousine in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Het maximale koppel van 400 Nm kan over vier wielen worden verdeeld. Afhankelijk van de omstandigheden wordt maximaal 50 procent van de kracht naar achteren gestuurd. In de basis is de A-Klasse Limousine op de voorwielen aangedreven. Schakelen gaat automatisch, via de zeventraps Speedshift DCT-versnellingsbak.

De A 35 4Matic Limousine is voor de gelegenheid in een stijlvol trainingspak gehesen. De specifieke voorbumper met grotere luchtinlaten, de AMG-grille, de side skirts, de 18 inch lichtmetalen wielen, de diffusor en de achterspoiler zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken. Enkele technische upgrades, naast de potente benzinemotor, zijn onder andere een AMG-onderstel met adaptieve vering, een rijstandenknop, opgewaardeerde remmen en een aangepaste besturing.

De A 35 4Matic Limousine komt in de zomer naar Nederland. De prijs is nog niet bekend.