De nieuwe Volvo EM90, Volvo's premium en volledig elektrische MPV die op 12 november aan de wereld wordt voorgesteld, is ontworpen om ruimte voor het leven te creëren voor u en uw dierbaren op een veilige en comfortabele manier.

Volvo Cars bouwt voort op zijn 96-jarige kennis over veiligheid op basis van praktijkgericht ongevallenonderzoek en streeft ernaar om de mensen in en rond elke nieuwe Volvo te beschermen. Met de EM90 brengt Volvo deze ambitie voor het eerst naar het volledig elektrische MPV-segment.

Net als elke andere Volvo is de EM90 voorzien van een sterke veiligheidskooi. Deze is gemaakt van verschillende soorten van hoogwaardig staal, waaronder boriumstaal, die de impact van een eventuele botsing op een efficiënte manier helpen compenseren. In de cabine zijn de airbags optimaal geplaatst voor een uitstekende bescherming van de passagiers. Dubbele A-stijlen geven de bestuurder een duidelijk gezichtsveld en helpen tegelijkertijd de veiligheidskooi sterk te houden, wat zorgt voor een gevoel van comfort, vertrouwen en controle achter het stuurwiel.

Dat gevoel van vertrouwen en controle wordt nog versterkt door de safe space-technologie; een breed scala aan veiligheids- en geavanceerde rijhulpsystemen in de Volvo EM90. Met behulp van software en een uitgebreide set sensoren, bestaande uit high-definition camera's, surround view camera's, een millimetergolfradar en ultrasone sensoren, geven Volvo's geavanceerde rijhulpsystemen de ondersteuning om met vertrouwen te rijden en helpen ze om botsingen in echte situaties te vermijden.

Natuurlijk heeft Volvo zich ook gericht op het beschermen van de batterij. Als volledig elektrische MPV is de EM90 uitgerust met ultramoderne accubeschermingstechnologieën, waaronder een sterke structuur van staal en aluminium die veilige en stabiele prestaties mogelijk maakt bij echte botsingen.

"Veiligheid is altijd onze topprioriteit en we streven ernaar dat onze auto's tot de veiligste op de markt behoren. De EM90 is de nieuwste uiting van die ambitie," aldus Åsa Haglund, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. "Het premium MPV-segment is nieuw voor ons en met de EM90 kunnen we onze lange geschiedenis en uitgebreide kennis op het gebied van autoveiligheid naar een nieuwe groep klanten brengen."

Ruimte voor ultiem comfort en welzijn

Naast een hoog veiligheidsniveau heeft Volvo zich in de Volvo EM90 ook gericht op ieders welzijn. De Scandinavische woonkamer voor onderweg biedt een ultiem comfort en welzijn. Dankzij de royale breedte en beenruimte in de cabine en de vele slimme opbergmogelijkheden biedt de Volvo EM90 een ruim en slim interieur voor iedereen in de auto.

De Volvo EM90 is standaard uitgerust met Volvo’s unieke luchtzuiveringstechnologie. Ongeacht waar men reist, de lucht die wordt ingeademd in de EM90 is schoner dan de buitenlucht. De pre-ionisatie en een filter op vezelbasis in het luchtzuiveringssysteem kunnen tot 95 procent van alle PM 2,5-deeltjes verwijderen.

De Volvo EM90 is niet alleen een Scandinavische woonkamer voor onderweg, het is ook een eigen mobiele concertzaal. In totaal zijn er 21 luidsprekers van Bowers & Wilkins prachtig geïntegreerd rond de cabine en ingebouwd in de hoofdsteunen van de voorste rij stoelen, om high-fidelity audio met 3D geluid te leveren en de ultieme geluidservaring te creëren in de Volvo EM90, ondersteund door 2.460W vermogen.

"De Volvo EM90 is ontworpen om comfort en gemoedsrust te bieden in een Scandinavische stijl," zegt Erik Severinson, ons wereldwijde hoofd van nieuwe autoprogramma's. "Het is een auto die een nieuwe standaard zet voor moderne luxe - een woord dat tegenwoordig vaak verwisselbaar is met de uitdrukking 'kwaliteit van leven'. Volvo Cars bevindt zich in een unieke positie om in te spelen op deze nieuwe mentaliteit. Wij komen tenslotte uit Zweden, een land dat levenskwaliteit net zo belangrijk vindt als leven."

De Volvo EM90 komt als eerste naar China en maakt zijn debuut op 12 november 2023, als er meer details over de auto gedeeld zullen worden. Pre-orders beginnen voor klanten in China op dezelfde datum.