Renault Laguna

Het fiscaal belasten van woon-werk-verkeer wordt niet meegenomen in de bezuinigingsplannen van het lente-akkoord. Er is meer tijd nodig om de plannen uit te werken maar uitstel hoeft geen afstel te betekenen.

Den Haag heeft meer tijd nodig om de forensentaks definitief te maken. In de uitwerking van de belastingplannen van het lente-akkoord is de omstreden belasting voor woon-werk-verkeer niet opgenomen. De invoering op 1 januari 2013 is daarmee nog niet van de baan.

In de begroting voor 2013, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd, staat alsnog een uitwerking van het plan. Daarover wordt echter pas na de verkiezingen in september gestemd en diverse partijen hebben al aangegeven tegen de extra belasting voor forensen te zijn. Daarmee lijkt de kans dat deze maatregel daadwerkelijk wordt doorgevoerd iets kleiner.

Over de forensentaks is de afgelopen weken veel te doen geweest. Door het fiscaal belasten van woon-werk-verkeer gaan veel automobilisten tientallen of zelfs honderden euro’s per maand meer betalen. Ook leaserijders met een auto buiten de bijtelling zijn de klos, zij moeten de auto op de zaak laten staan of bijtelling gaan betalen.