Deze week ging het vooral over autobelastingen. Over bijtellingsregels, die in 2016 opnieuw op de schop gaan. En over wat er daarna gaat gebeuren. Verder hadden we deze week interessante nieuwtjes over Lotus, BMW, Subaru en Nissan.

De bijtelling gaat weer op de schop. Deze week maakte staatssecreatris Wiebes zijn plannen voor 2016 bekend. Het komt erop neer dat zo’n beetje voor alle auto’s vanaf 2016 weer 25 procent bijtelling betaald moet worden - al blijven bestaande leasecontracten onaangeroerd. Alleen hele zuinige auto's, zoals plug-in hybrides, zijn straks nog met een lage bijtelling te leasen.

Er was deze week meer nieuws vanuit de overheid. Zo werd duidelijk dat het nog een hele kluif wordt voor het kabinet om de hervorming van de autobelastingen voor na 2016 vorm te geven. Goed nieuws is er gelukkig ook, de brandstofprijzen zijn sinds 2012 niet zó laag.

Nieuwe uitvoeringen

Lotus stelde deze week de Exige S Automatic voor, die het échte Lotus-gevoel moet geven ondanks de toevoeging van een automatische versnellingsbak. Van de Picanto verschijnt een kunstige ‘SenatoribyKia’ online-editie, Subaru maakte bekend twee nieuwe uitvoeringen van de XV te gaan introduceren en BMW viert zijn overwinning in de DTM met een speciale M4.

Wel of niet

Komt er wel of geen SUV van Rolls-Royce? Die vraag duikelde deze week weer op. Meer onduidelijkheden bij Nissan, dat plaagde met een vaag plaatje van een concept car die komende week wordt onthuld. Wat wel langzaam duidelijk wordt is dat de aanstaande facelift van de Ferrari 458 een omvangrijke wordt.