Ford Mondeo

Onlangs maakte Ford de prijzen van de nieuwe Mondeo bekend. Nu komt het merk met aanvullende informatie, namelijk dat er nog een 210 pk sterke topdiesel aan het assortiment wordt toegevoegd.

De nieuwe Mondeo staat nog niet eens in de showroom of Ford kondigt al een aanvulling op het assortiment aan. Het merk voegt namelijk vanaf begin volgend jaar een 210 pk sterke dieselmotor toe. De tot nu toe krachtigste diesel in de prijslijst van de Mondeo heeft 180 pk.

Het nieuwe blok heeft een cilinderinhoud van 2,0 liter, net als diverse andere dieselvarianten van de Mondeo. Dankzij de dubbele turbo perst de motor er 210 pk vermogen en 450 Nm koppel uit. Prestatie- en CO2-cijfers zijn nog niet bekend, maar Ford meldt wel dat de nieuwe motor zuiniger is dan de 2.2 TDCi die in de uitgaande Mondeo ligt.

Voetgangersdetectie

Naast de nieuwe diesel kondigt Ford nog een nieuwtje aan voor de Mondeo, namelijk een voetgangersdetectiesysteem. Dit systeem herkent voetgangers bij een snelheid tot 80 km/u. Als de bestuurder geen actie onderneemt om te remmen, waarschuwt de auto eerst met geluidssignalen en visuele aanwijzingen. De remblokken worden alvast vlakbij de schijven geplaatst, zodat de reactietijd verkort wordt. Mocht de bestuurder daarna nog steeds geen actie ondernemen, dan remt de Mondeo zelf.