Mijn Autokopen.nl

Techno Classica Essen 2015

Deel jouw oldtimer passie

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

'Share the Passion' luidt het thema van de Techno Classica Essen 2015. Daarvoor biedt de Duitse klassiekerbeurs volop mogelijkheden, want het is tevens het grootste trefpunt van autoclubs ter wereld.

De passie waarop de organisatie duidt is die van oldtimers. Van vintage cars, exclusieve auto's en performancemodellen. Van klassiekers en youngtimers. Maar ook die van autosport. Iedereen wiens hart sneller gaat kloppen bij het zien van historische auto's is op de Techno Classica op het goede adres. 

Op de beurs in Essen zijn inmiddels al twintig hallen en vier openluchtterreinen volgeboekt. Allemaal auto's die je kunt bekijken, opgedeeld in meer dan twintig categorieën. Er zijn ruim 2.500 verzamelingsobjecten die te koop aangeboden worden. Maar het leukste van al is dat de meer dan 220 autoclubs ook een ruimte hebben om elkaar te ontmoeten. Perfect om mensen te leren kennen - of terug te zien - die net als jij van klassiekers houden. 

Presentaties

Voor de tentoonstelling Tourist Trophy worden tien bijzondere raceauto's bijeengebracht. De historische Bugatti, Mercedes, Riley, Austi,n Alfa Romeo en overige wedstrijdauto's reden in de jaren '20 van de vorige eeuw allemaal de Tourist Trophy in Ierland. 

Techno Classica 2014

Ruim 25 automerken geven in Essen een officiële presentatie. Voorbeelden zijn speciale Seat-prototypes voor vip's en een 'Design' show door Opel. Audi toont roadsters en cabrio's. Zoals ieder jaar zijn er op de beurs weer volop jubilea te vieren. Zo herdenkt Rolls-Royce 90 jaar Phantom, de Skoda RS is 40 jaar en Volkswagen laat weten dat diens museum Autostadt, bij het hoofdkantoor in Wolfsburg, alweer 15 jaar bestaat.

Bijzondere aandacht is er voor de 60-jarige Citroën DS. Kenmerken van deze historische Citroën vind je terug in de nieuwe auto's van DS, het merk dat in 2015 ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Met deze en meer jubilarissen wordt het, kortom, een gezellig feestje daar in Essen.

Wanneer:
15 tot en met 19 april 2015
Openingstijden:
Donderdag, zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur; vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur.
Happy Day preview op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur.
Plaats:
Messe Essen
Norbertstrasse 2
D-45131 Essen
Duitsland
Prijs:
€ 25,00 ; kortingen voor diverse groepen. Happy Day preview € 45,00
Meer informatie:
siha.de/

Nu op voorraad