Mijn Autokopen.nl

Historic Grand Prix Zandvoort 2015 [Update]

Twintig wedstrijden in twaalf raceklassen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nog altijd kun je historische auto's zien racen op het circuit. De Historische Auto Ren Club (Harc) en Circuit Park Zandvoort brengen eind augustus vele exemplaren op de baan. Er worden twintig races in twaalf raceklassen verreden tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

De vierde editie van dit autosportevenement start op vrijdag 28 augustus met vrije trainingen. De volgende dag worden de eerste races verreden, op zondag volgen de laatste. Tussendoor zijn er traditiegetrouw demonstraties. Dit jaar zal sponsor BMW hiervoor aanwezig zijn met een verzameling raceauto's en -motoren. De originele wagens brengen BMW's successen uit Le Mans, Formule 1 (met Nelson Piquet en Niki Lauda) en touringcarwedstrijden weer tot leven.

De raceklassen

Meer 'Le Mans'-herinneringen kunnen voorbijkomen tijdens de races van het Fia Masters Historic Sports Car Championship met wagens uit de periode 1962 tot 1974. Le Mans-prototypes uit de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw racen in de Groep C-wedstrijden. 

Ook vroegere auto's uit de koningsklasse Formule 1 zijn nog niet uitgerangeerd. Je ziet ze in het Fia Masters Historic Formula One Championship (1966 - 1985) en in de Harc-raceklassen Grand Prix Cars 1961-1965 en Grand Prix Cars Pre-1961. Het was de tijd dat merken als Cooper, Lotus, Ferrari en Maserati de lakens uitdeelden. Aanvullend racen de Fia Lurani Trophy (zeg maar de Formule Junior uit vroeger tijden) en het Historic Formula 2 Championship.

Ferrari 250 GTO uit 1962

Touringcars en GT's

'Omgebouwde straatauto's' zoals de Porsche 911, Jaguar E-Type en de Ferrari GTO zie je dit weekend eveneens tegen elkaar uitkomen in verschillende klassen. In het Dantuma NK GT's en Touring Cars 1966 - 1981 strijden circa 45 auto's. Het Nederlands Kampioenschap Historische Tourwagens en GT's (1947 - 1965) brengt de Ford Cortina, Mini Cooper S, MG B, Volvo Amazon, Chevrolet Corvette en meer tot de verbeelding sprekende wagens op de baan. Nog oudere sportwagens staan aan de start van het Masters Pre '66 Touring Cars Championship.

Nevenactiviteiten

Het is inmiddels traditie dat de coureurs op zaterdagavond vanaf 19 uur een parade houden door het centrum van Zandvoort. Ook is dan het rennerskwartier geopend. Je ziet er de bolides van dichtbij, net als andere bijzondere wagens die door de sponsoren meegebracht worden. 

Dit jaar bieden de organisatoren cadeaupakketten aan, bestaande uit twee dag- of weekendtickets plus het programmablad. Daarnaast is een vip-arrangement te boeken, inclusief catering en meet & greet met coureurs. Kijk op ondergenoemde website of die van de Harc voor informatie of bestelling. Het exacte programma wordt ook op deze sites gepubliceerd. 

Update

Porsche heeft aangekondigd dat de 917 waarin Gijs van Lennep en Helmut Marko in 1971 Le Mans wonnen te zien is op de Historic GP Zandvoort. Van Lennep zelf komt deze dag in actie in een Porsche 904. Het merk verzorgt ook de presentatie '50 jaar Porsche 911 Targa'. 

Wanneer:
28 tot en met 30 augustus 2015
Openingstijden:
vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur
zaterdag van 8.00 tot 18.10 uur
zondag van 9.00 tot 16.45 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 25,00 voor een dagkaart, € 50,00 voor een weekendkaart. Kinderen tot 12 jaar 50 procent korting.
Meer informatie:
www.cpz.nl/

Nu op voorraad