De Duitse tuningspecialist Brabus gaat de sportwagen SLS AMG opvoeren. Motorupgrades worden ondersteund door aerodynamische aanpassingen en lichtgewicht materialen.

Zoals het modelnaam al aangeeft, is de Mercedes-Benz SLS AMG een product van Daimlers huistuner AMG. Dat wil niet zeggen dat er geen schepje extra bovenop kan. Tuningspecialist Brabus, ook actief met de Daimler-merken, heeft aangekondigd bezig te zijn met het tunen van het gevleugelde topmodel uit de Mercedes/AMG-stal. Het bedrijf geeft nu de eerste details en foto’s prijs.

Allereerst wordt de 6,3 liter V8-motor opgevoerd. Helaas is dit proces nog niet teneinde, dus hoeveel paardenkrachten we kunnen optellen bij de 571 pk’s van de AMG-versie kunnen we je nog niet vertellen. Reken er maar op dat de prestaties flink gaan oplopen, want het dashboard krijgt een nieuwe snelheidsmeter waarbij de schaal doorloopt tot 400 km/u.

Die toegenomen prestaties zijn ook te danken aan aerodynamische en gewichtsaanpassingen. Zo gebruikt Brabus veel componenten van lichtgewicht materialen. Voorbeelden zijn de ultralichte, lichtmetalen wielen, een titanium uitlaatsysteem en spoilers en skirts van koolstofvezel. Het uitlaatsysteem kan zowel een diepe grom produceren als op ‘bypass’ worden gezet, zodat bij thuiskomst ‘s nachts niet iedereen in de straat wakker wordt.

De Brabus SLS wordt voorzien van het Ride Control systeem. Met deze in hoogte verstelbare ophanging kun je de auto tot 40 mm lager bij de grond instellen of juist niet. Het interieur wordt voorzien van een ergonomisch sportstuur en andere pedalen. Natuurlijk is er ruime keuze uit leer en Alcantara voor de bekleding. En Brabus is ook niet te beroerd om het dashboard, middenconsole en deurpanelen naar eigen smaak aan te brengen. De prijs van de Brabus SLS is nog onbekend.