Tesla Roadster

Tesla stopt in 2011 noodgedwongen met de productie van de Roadster. Dat is namelijk het jaar waarin de donorauto, de Lotus Elise, uit productie wordt genomen.

Tesla heeft een probleem. De Roadster, de eerste volkwaardige elektrische productiesportauto ter wereld, moet in 2011 voortijdig uit productie worden genomen. De levenscyclus van de Lotus Elise, de auto waarop de Roadster is gebaseerd, komt dan ten einde.

Dat betekent dat de bij Lotus geproduceerde Roadster sterft aan een vroegtijdige dood. Er komt een opvolger maar die is op z’n vroegst pas in 2013 klaar. Tesla heeft daarom alle hoop gevestigd op de S, de elektrische sedan die het merk op dit moment ontwikkelt.

Helaas gaat de ontwikkeling en de financiering daarvan nogal stroef. Tesla heeft van de Amerikaanse overheid onlangs een lening van 465 miljoen dollar gekregen om de auto verder te ontwikkelen. Als er geen verdere obstakels meer zijn dan komt de S in de tweede helft van 2012 op de markt. Dat betekent dat het merk een jaar zonder model zit en het is nog maar de vraag of Tesla dat overleeft.