8 tot en met 14 mei 2010.
De hoeveelheid hybride-auto’s en elektrische voertuigen die over een aantal jaar op de markt komen blijft groeien. Deze week konden we er weer enkele aan toevoegen. Ondertussen gaan autofabrikanten door met reorganiseren.

Toekomstige hybrides en EV’s
In 2013 verschijnt de Ford C-Max als hybride op de markt. Naast een gewone full hybrid komt ook een plug-in. De Range Rover Sport is het eerste model van Land Rover dat een hybride aandrijflijn krijgt, met een dieselmotor als basis. De techniek zal op bijna alle modellen toepasbaar zijn. De elektrisch aangedreven Nissan Leaf krijgt een Infiniti-broertje dat technisch voor 100 procent overeenkomt maar een aangepast design krijgt.

Goedkoper dan voorheen
De vanafprijs van de vernieuwde Skoda Roomster bedraagt 13.990 euro, dat is 800 euro minder dan vóór de facelift. Van de Roomster is nu ook een Greenline-uitvoering voorgesteld. De ‘premium’ Japanner Lexus IS 250 staat nu voor minimaal 36.500 in de prijslijst, 7.100 euro minder dan voorheen.

Reorganisaties gaan voort
Vanwege de Opel-reorganisatie verschijnt de nieuwe Corsa pas eind 2012. De Opel Antara is in Nederland uit het assortiment gehaald. De eerste Chrysler-modellen onder Fiat-bewind komen eind 2011 al op de markt, eerder dan verwacht. Het Italiaanse sportmerk Ferrari schrapt 270 banen, vooral in de productie. Volkswagen geeft het merk Seat een laatste kans om winstgevend te worden, anders trekt het de stekker eruit.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.