22 tot en met 28 mei 2010.
Terwijl de modelintroducties gestaag doorgaan, rommelt het bij de autoconcerns. Fabrikanten zijn uit op overnames of samenwerkingen. In de Verenigde Staten gaan een aantal automerken op de schop. Autokopen.nl presenteert hieronder het belangrijkste autonieuws van de afgelopen week.

Binnenkort in de showroom
De Opel Agila EcoFlex heeft een af-fabriek lpg-installatie aan boord, waardoor de auto vrijgesteld is van wegenbelasting en BPM. De meerprijs bedraagt slechts 200 euro. Zowel de Polo GTI als de CrossPolo staan deze zomer in de Nederlandse Volkswagen-showrooms en hebben daarom nu een prijskaartje gekregen. In juli staat de Renault Megane CC bij de dealer te koop vanaf 31.990 euro.

Volkswagen in de groei
Het Volkswagen-concern heeft weer een belangrijke stap genomen voor haar groeistrategie, met de overname van het Italiaanse design- en constructiebureau Italdesign Giugiaro. Tegelijkertijd is het Maleisische automerk Proton uit op samenwerking met Volkswagen.

Amerikaanse merken op de schop
Het merk Dodge verliest de hoorns uit het logo; in haar nieuwe rol binnen het Fiat-Chrysler concern krijgt Dodge de sportieve, rode strepen van de SRT-modellen. Volgens Amerikaanse media wil Ford het merk Mercury laten sterven. Daarmee ondergaat het merk hetzelfde lot als Hummer, waarvan deze week de laatste H3 van de band gelopen is.

Verkoopsuccesjes
In Duitsland is de Opel Astra in minder dan een half jaar tijd 150.000 keer ‘over de toonbank’ gegaan. Van de hybride Toyota Auris is de productie nog maar net gestart maar in ons land zijn al zevenhonderd exemplaren besteld.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.