Mazda presenteert onder de naam Sky Active een nieuwe generatie techniek. Lichtgewicht is volgens het Mazda het sleutelwoord naar een lagere CO2-uitstoot.

Mazda gebruikt de naam Sky Active om z’n nieuwe techniek aan te duiden. Onder Sky Active valt de zogenaamde bouwstenenstrategie waarmee Mazda steeds een stapje verder gaat in de zoektocht naar CO2-reductie, om uiteindelijk te eindigen bij de volledig elektrisch aangedreven auto.

Het belangrijkste nieuws is de komst van twee nieuwe motoren. De Sky Active G is een direct ingespoten benzinemotor met de laagste compressieverhouding ter wereld. Het koppel ligt 15 procent hoger dan bij de huidige motoren en het verbruik 15 procent lager. Sky Active D is de nieuwe Euro6-dieselmotor van Mazda. Deze krachtbron voldoet aan de strengste emissie-eisen, zonder gebruik te maken van een speciale katalysator met additief.

De Sky Active Drive is een nieuwe automatische versnellingsbak. Niet met dubbele koppeling maar wel met de voordelen daarvan, volgens Mazda. Het brandstofverbruik daalt 4 tot 7 procent met deze versnellingsbak. Mazda heeft ook een nieuwe handbak, die ‘het schakelgevoel van een sportauto’ geeft. Het blijft niet bij aandrijftechniek, Mazda ontwierp een Sky Active Body, een nieuwe carrosserie die 8 procent lichter is en 30 procent stijver dan de huidige body’s. Ook het Sky Active Chassis is lichter, en wel zo’n 14 procent. De komende jaren gaan we al deze onderdelen langzaam terugzien in nieuwe Mazda-modellen.