Het andere nieuws van Hal 1: Chevrolet en Mazda

Met de wereldprimeurs van Opel en Ford is het nieuws nog niet op in hal 1. Zowel Chevrolet als Mazda brengen interessante nieuwe modellen mee.

Mazda onthult op de AutoRai haar eerste model met A-label. De eer valt te beurt aan de 2 Bi-Fuel, die op autogas loopt. Met z’n CO2-uitstoot van 110 g/km presenteert Mazda nu dus ook haar eerste wegenbelastingvrije model. Bovendien heeft Mazda nog een primeurtje: het is de eerste auto op gas in zijn segment die mag profiteren van deze belastingvoordelen. De Nederlandse importeur is ‘heel blij’ met de komst van de zuinige 2: “Eerst moesten we ‘nee’ verkopen als iemand de showroom binnenstapte met de vraag of we ook een wegenbelastingvrij model hebben. Nu is het antwoord ‘ja’.” Verder kun je een testmodel van Mazda bekijken, onderhuids schuilt Sky Activ-techniek, de nieuwe generatie aandrijflijnen van Mazda. Daarnaast is het interessant om te melden dat Mazda een van de weinige Japanse merken is op de AutoRai.

Chevrolet heeft op de AutoRai even niks met CO2. Als echte publiekstrekkers staan de Camaro Convertible en de Corvette centraal op de stand. Je zou bijna vergeten dat er ook nog betaalbare nieuwe modellen zijn te zien, zoals de Cruze hatchback en de Aveo sedan. Over de Camaro kan de woordvoerder van Chevrolet ons vertellen dat zowel de Coupé als Convertible in september naar Europa komen. “Hij komt alleen met V8-motor en niet met een V6. Een achtcilinder hoort gewoon in zo’n auto.”