Infiniti JX schets

Infiniti breidt volgend jaar haar modellijn uit met de JX crossover. Dit model biedt plaats aan zeven personen en komt boven de toch al forse FX te staan.

Infiniti geeft de eerste schets vrij van de JX, een crossover die plaats moet bieden aan zeven personen. Het Japanse merk wil met de JX een alternatief bieden voor full-size MPV’s als de Chrysler Grand Voyager. Op het concours d’elegance van Pebble Beach in augustus stelt Infiniti de conceptcar van de FX voor.

Het productiemodel debuteert eind dit jaar op de autoshow van Los Angeles. Het is niet vreemd dat Infiniti de Verenigde Staten de primeur gunt, de auto zal vooral daar verkocht gaan worden. Het is nog niet zeker of het luxemerk de JX naar Europa haalt.

Infiniti belooft dat het interieur van JX veel luxe biedt. Ook op de derde zitrij moet er voldoende ruimte zijn voor volwassenen en de passagiers kunnen zich vermaken met de nieuwste infotaimentsystemen. Het design van JX is gebaseerd op dat van de Essence Conceptcar, met als opvallendste kenmerk de teruglopende C-stijl.