Mercedes maakt haast met de nieuwe SLK. Nog geen week na het vrijgeven de eerste officiële foto’s maakt het merk de prijzen al bekend. De nieuwe SLK is er vanaf 47.400 euro.

Mercedes opent de orderboeken voor de nieuwe SLK. Tijd dus om de prijzen van de nieuwe coupé-cabriolet bekend te maken. De auto komt met drie verschillende motoren op de markt, allemaal voorzien van start/stop-systeem en een groen energielabel.

Het gamma trapt af met de SLK 200 voor 47.400 euro. Deze versie heeft standaard een handgeschakelde zesbak. Wil je een zeventraps automaat dan dien je 2.250 euro extra mee te nemen. De SLK 250 met 204 pk en de 306 pk sterke SLK 350 hebben deze automaat standaard. De vanafprijzen bedragen 52.430 euro en 62.900 euro.

Alle motoren zijn 25 procent zuiniger dan hun voorgangers en stoten dus ook minder CO2 uit. Mede daardoor is de nieuwe SLK goedkoper dan het uitgaande model. Zo is de instapper bijna 2.500 euro lager geprijsd. Als je de nieuwe SLK als eerste wil zien dan moet je begin maart afreizen naar Genève. Op de jaarlijkse autosalon in de Zwitserse stad maakt de auto zijn publieksdebuut, eind maart verschijnt ‘ie bij de dealers.