Halverwege 2012 komt de Tesla Model S op de markt. Uit de nieuwe afbeeldingen die Tesla heeft vrijgegeven blijkt dat de elektrisch aangedreven sedan bijna productieklaar is.

De Tesla Model S is in meerdere opzichten een bijzondere auto. Allereerst is het een fraai model om te zien, de lijnen van de conceptcar zijn bijna volledig intact gebleven. Tesla heeft de neus wat strakker gemaakt met iets meer chroom en de achterlichten zijn anders qua indeling.

Ook bijzonder is het aantal zitplaatsen: zeven stuks. Daarvan zijn er twee alleen geschikt voor kinderen. Evengoed heeft de Model S meer bagageruimte dan sedans met een vergelijkbare wagenlengte, volgens Tesla.

Tesla gaat de Model S aanbieden met drie verschillende batterijpakketten, waarmee de Model S een actieradius van 260, 370 of 480 kilometer heeft. Er is ook een snellaadfunctie waarmee je – een deel van – de accu’s oplaadt in 45 minuten. Tesla belooft de handling en prestaties van een sportauto. Dat laatste wordt onderstreept door de opgegeven acceleratiecijfers: van 0 naar 96 km/u (0-60 mph) in 5,6 seconden. De topsnelheid is 193 km/u, voor een elektrische auto een knappe waarde.