Foto’s hebben we nog niet maar er druppelen steeds meer details over de nieuwe Volkswagen Golf naar buiten. De nieuwste informatie: de Golf Bluemotion stoot slechts 85 g/km CO2 uit en dat is goed voor 14 procent bijtelling.

Europa’s best verkopende auto staat op het punt om vervangen te worden. Nog een paar weken geduld, dan trekt Volkswagen het doek af van de nieuwe Volkswagen Golf. Ondertussen komt er mondjesmaat allerlei informatie over de auto naar buiten. De nieuwste informatie laat zien dat de CO2-uitstoot van de Golf 7 Bluemotion slechts 85 g/km is.

Volkswagen heeft tegenover het Britse tijdschrift Autocar bevestigd dat de nieuwe Golf Bluemotion 85 g/km CO2 uitstoot en slechts 3,2 l/100 km (1 op 31,2) diesel verbruikt. Dit betekent dat de schone Volkswagen in Nederland tot 2015 goed is voor 14 procent bijtelling. Bovendien wordt de Golf daarmee de schoonste auto in zijn segment.

De lage CO2-uitstoot van de 1.6 TDI-motor is onder andere toe te schrijven aan de verbeterde aerodynamica (Cw-waarde van 0,274) en het fors lagere gewicht ten opzichte van de huidige generatie Golf.

Volkswagen heeft ook meer informatie vrijgegeven over de afmetingen van de nieuwe Golf. De auto is 5,6 centimeter langer dan z'n voorganger maar belangrijker nog, de wielbasis neemt met 5,9 centimeter toe - ruimte die ten goede komt aan de achterpassagiers. Verder wordt de hatchback 2,8 centimeter lager en neemt de inhoud van de kofferruimte met 30 liter toe tot 380 liter.