De spectaculaire Porsche 918 Spyder is in de volgende ontwikkelingsfase beland: hij gaat het circuit op. Voor die gelegenheid steekt Porsche de hybride supercar in een historisch jasje. 

Porsche laat de wereld graag meekijken in de keuken van de 918 Spyder. Deze keer vertelt Porsche ons dat de supercar in de volgende ontwikkelingsfase is beland: die van testen op het circuit. En dat doet de Porsche 918 Spyder in stijl.

Porsche heeft de hybride sportauto namelijk voorzien van de originele Martini-racekleuren, zoals die in de jaren ’70 op raceauto’s van het merk werden gebruikt. Martini was van 1973 tot 1978 hoofdsponsor van het Porsche fabrieksteam, dat onder andere zegevierde bij de 24 Uur van Le Mans.

De historische kleuren staan in schril contrast met de hypermoderne techniek van de 918 Spyder. Een V8-motor en twee elektromotoren produceren samen 770 pk vermogen, goed voor een topsnelheid van 325 km/u en een sprintje van 0 tot 100 km/u in minder dan 3 seconden. En dat bij een CO2-uitstoot van slechts 70 g/km.