Audi opent de orderboeken voor de A3 Sportback g-tron. Deze rijdt op aardgas en groengas en profiteert dankzij z’n lage CO2-uitstoot van 14 procent bijtelling.

De Audi A3 Sportback g-tron is per direct te bestellen. Audi opent de orderboeken nu al om ondernemers te laten profiteren van de subsidieregelingen MIA, KIA en VaMil, die vanaf 1 januari teruggeschroefd worden. Als je de auto nog dit jaar bestelt dan kan je nog maximaal gebruik maken van deze regelingen. Audi heeft de vanafprijs van de A3 g-tron bepaald op 28.990 euro.

De A3 g-tron heeft een 1.4 TFSI-motor met 110 pk vermogen en 200 Nm koppel. De turbomotor is geschikt gemaakt voor het rijden op aardgas en de ‘schone’ variant daarvan, groengas. Onder de auto zijn twee tanks aangebracht, die samen 14,4 kg aardgas kunnen opslaan. De A3 g-tron heeft een theoretische actieradius op aardgas van 400 kilometer. Mocht er geen tankstation in de buurt (er zijn volgens Audi ruim 125 CNG-stations in Nederland) dan kan je op benzine verder. De g-tron beschikt over een gewone benzinetank, goed voor 1.000 kilometer actieradius. De prijs van aardgas/groengas ligt iets boven de 1 euro per kilogram en is daarmee bijna de helft goedkoper dan benzine. De Audi g-tron verbruikt in theorie 3,6 kg/100 km aardgas.

Audi levert de A3 g-tron alleen als vijfdeurs Sportback en standaard met automatische versnellingsbak. De CO2-uitstoot van slechts 88 g/km is in 2014 goed voor 14 procent bijtelling. De aardgasauto komt in de bekende Audi-uitvoeringen Attraction, Ambition en Ambiente op de markt. Middels Pro Line-pakketten is de auto verder aan te kleden. De levering start in maart.