Tesla Model S supercharger

Tesla heeft een nieuwe supercharger geopend in Zwolle. Het is de derde locatie in ons land waar Tesla’s Model S in 20 minuten halfvol geladen kunnen worden.

Tesla heeft een nieuwe supercharger geopend in Nederland. Voortaan is ook mogelijk om bij Zwolle je Model S in 20 minuten halfvol, in 40 minuten voor 80 procent of in 75 minuten helemaal op te laden. Hierdoor kan je nu vanuit het noorden van Nederland naar Brussel of Parijs rijden via een netwerk van superchargers.

In Nederland waren al twee superlaadpunten van Tesla, op strategische snelweglocaties bij Oosterhout en Zevenaar. Het nieuwe laadpunt bevindt zich bij het Van der Valk Hotel Zwolle, langs de A28. Tesla opent alleen laadpunten op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals winkels of restaurants.

Het netwerk van superchargers in Europa breidt gestaag uit. Het is nu mogelijk om vanuit Nederland naar de Cote d’Azur te rijden. Ook Genève en populaire wintersportplaatsen in Oostenrijk zijn geheel elektrisch te bereiken via de superladers. Deze zijn voor Tesla-klanten gratis te gebruiken. Andere elektrische auto’s kunnen niet worden opgeladen via het supercharger-netwerk van Tesla.