Enkele nieuwe modeluitvoeringen zien aan het eind van 2014 nog het levenslicht. De grote bulk (ver)nieuw(d)e auto's is al eerder in het jaar gepresenteerd, nu is de periode waarin deze een prijskaartje krijgen. Het nieuwsoverzicht is niet compleet zonder twee autotests en een fraaie video.

Volkswagen voert enkele verbeteringen door aan de Up!. De nieuwe prijzen zijn al bekend. Het 60-jarige bestaan van de Aston Martin Works-afdeling wordt gevierd met zes bijzondere Vanquish-modellen. Citroën komt met de DS3 So Red. De gelimiteerde uitvoering is te herkennen aan de diverse rode accenten. We hebben enkele nieuwtjes over de BMW 2 Serie Active Tourer, waaronder een nieuwe instapversie. 

Diverse nieuwtjes

Eerst het slechte nieuws: Spyker is failliet. Gelukkig is er goede hoop op een doorstart. Dan het goede nieuws: in april is het Autorai 2015 en bijna alle automerken doen mee. Nu oudjaar nadert vraag jij je wellicht af welke auto de Peugeot 308 opvolgt als Auto van het Jaar. De zeven finalisten zijn bekendgemaakt. 

Voor wie benieuwd is naar de wegenbelasting in 2015 hebben we de kleine wijzigingen op een rij gezet. Verder hebben we weer nieuwe video's. Vooral die van de Land Rover Discovery Sport in IJsland ziet er schitterend uit. Een 'must see'!

Prijskaartjes

De vanafprijs van de vernieuwde Audi A1 begint bij 20.990 euro, maar er volgt nog een goedkopere, nieuwe instapversie met 1.0 driecilindermotor. Een vergelijkbare EcoBoost-motor kan nu worden besteld voor de nieuwe Ford Mondeo en ook Volkswagen doet mee met de Polo 1.0 TSI BlueMotion. Deze twee zijn ook van prijskaartjes voorzien.  

Peugeot 508 SW

De Intro Edition van de Mazda 2 gaat 16.990 euro kosten. Ook van de topuitvoering GT-M heeft Mazda de catalogusprijs onthuld, evenals van de lease-uitvoeringen van de vernieuwde 6. Mercedes heeft bekendgemaakt dat je ‘Maybach kunt rijden’ vanaf 164.900 euro. 

Autotests

De recente 'facelift' van de Citroën DS3 bestaat eigenlijk enkel uit een nieuwe motor. We testen of dat voldoende is voor een 5 jaar oud model. Verder gingen we op reis en namen we mee: de Peugeot 508 SW. Biedt deze topdiesel automaat in GT-uitvoering de business class die we verlangen?