Audi heeft de prijs van de A3 e-tron met 7 procent bijtelling bekend gemaakt. Hij kost 39.700 euro en is vanaf eind deze maand te bestellen. De leveringen starten in november.

Audi heeft de prijs van de A3 e-tron bekend gemaakt. De plug-in hybride met 7 procent bijtelling is vanaf eind deze maand te bestellen en kost 39.700 euro, of 559 euro per maand (exclusief btw) als je hem leaset. De levering van de A3 e-tron start in november, dan staat de auto ook in de showroom.

De A3 e-tron heeft een 1.4 TFSI benzinemotor en een elektromotor aan boord, die een gecombineerd vermogen van 204 pk en 350 Nm koppel produceren. De A3 kan zo’n 50 kilometer geheel elektrisch rijden, de topsnelheid is dan begrensd op 130 km/u. In de gecombineerde modus zet de e-tron indien gewenst 222 km/u op de teller, van 0 tot 100 km/u kan in 7,6 seconden. De A3 e-tron stoot 35 g/km CO2 uit en verbruikt – volgens de fabrikant – 1,5 l/100 km (1 op 66,6).

De A3 heeft verschillende rijmodi: EV (volledig elektrisch), auto (automatische hybridemodus), S (prestatiegericht) en hybrid hold. In die laatste stand houdt de accu extra energie vast om deze te gebruiken voor in de stad. Opladen kan via een gewoon stopcontact, dan duurt het laden 3 uur en 45 minuten. Via een laadpaal is de Audi in 2 uur en 25 minuten volgeladen. De aansluiting bevindt zich achter het logo in de grille. Via een app is de status van de batterij in de gaten te houden.

De A3 e-tron onderscheidt zich aan de buitenkant van de andere A3-modellen met matzwarte accenten in de grille, speciale 17 inch wielen en sportieve bumpers. Hij is er alleen als vijfdeurs Sportback. Je moet wel een concessie doen met de bagageruimte, die is door de accu’s 100 liter kleiner dan die van de A3-modellen zonder elektromotor.