Audi heeft de A7 een subtiele facelift gegeven en een aantal technische updates doorgevoerd. Zo is laserverlichting een nieuwe optie.

Gewijzigde motoren, nieuwe versnellingsbakken, nieuwe infotainmentsystemen en nieuwe verlichting. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen die Audi heeft doorgevoerd aan de A7. Led-koplampen zijn nu standaard, optioneel aangevuld met laserverlichting voor een beter zicht bij hogere snelheden. De A7 is vanaf nu voorzien van ‘dynamische knipperlichten’, die meebewegen in de richting die de auto op gaat.

Andere uiterlijke wijzigingen zijn de subtiel vernieuwde grille, de iets anders bumpers en de nieuwe uitlaatpijpeindes. In het interieur zijn nieuwe afwerkingsmaterialen te verkrijgen en biedt Audi nieuwe kleuren aan voor de stoelbekleding. De nieuwste generatie infotainmentsystemen is nu verkrijgbaar in de A7, waarmee de auto op dat gebied dus ook weer bij de tijd is.

De motoren zijn allemaal aangepakt en leveren nu meer vermogen. Zonder in detail te treden laat Audi weten dat de vermogensrange nu loopt van 218 tot 333 pk. Dat was 204 tot 313 pk, waaruit we kunnen opmaken dat vooral de benzinemotoren er power bij hebben gekregen. Audi levert er twee in de A7 Sportback, maar zegt niet welke. De 2.8 FSI-motor wordt zeer waarschijnlijk vervangen door een turbomotor. Audi heeft de 3.0 TDI dieselmotor flink vernieuwd, er zijn ‘vele onderdelen’ vervangen met als resultaat een laag verbruik van 4,7 l/100 km (1 op 21,2). Tot slot is er goed nieuws over de S7, die krijgt er 30 pk bij waarmee het totaal op 450 pk komt. Bovendien beschikt de op één na snelste A7 nu over COD - Cilinder On Demand, dit systeem schakelt cilinders uit bij lage motorbelasting. 

Alle motoren zijn nu gekoppeld aan een zeventraps automaat, behalve de sterkste 3.0 TDI dieselmotor – die heeft een ‘tandje extra’.

De vernieuwde A7 Sportback is vanaf september te verkrijgen. De prijzen zijn nog niet bekend.