Toyota presenteert meer beeld van de nieuwe Aygo. De productie van het nieuwe model is inmiddels gestart, de prijzen worden ‘zeer binnenkort’ bekend gemaakt.

De nieuwe Toyota Aygo staat te trappelen van ongeduld om de showrooms te betreden. De eerste exemplaren zijn inmiddels geproduceerd in de Tsjechische fabriek van Toyota en PSA Peugeot Citroën. Vanaf volgende maand moeten daar dagelijks meer dan duizend auto’s de fabriek verlaten.

Toyota maakt ‘zeer binnenkort’ de prijzen van de nieuwe Aygo bekend. Het merk gaat de auto leveren in drie vaste uitvoeringen en drie special editions, die regelmatig vernieuwd worden. De Aygo heeft tien verwisselbare panelen, waaronder de X-vorm aan de voorkant. Deze onderdelen zijn dan te vervangen door exemplaren in een andere kleur.

De Aygo heeft altijd een 1.0 driecilindermotor, standaard met handgeschakelde versnellingsbak en als optie met X-Tronic halfautomaat. De kleinste Toyota profiteert van 14 procent bijtelling dankzij de lage CO2-uitstoot van 88 g/km.