• Toyota schetst groeiambities voor bedrijfswagens met compleet, geëlektrificeerd aanbod van ijzersterke producten
  • Nieuwe PROACE MAX completeert het gamma, wat zorgt voor meer keuze dan ooit tevoren
  • Introductie van grote bestelwagens ondersteunt aanhoudende groei van Toyota
  • PROACE en PROACE CITY zijn vernieuwd en versterken Toyota’s aanbod van bedrijfswagens
  • Vernieuwde accessoire- en op- en ombouwopties afgestemd op eisen van klant
  • Unieke klantbelofte Toyota met breed scala financiële producten en diensten
  • Nieuw retailconcept Toyota Professional Center legt nieuwe focus op lichte bedrijfswagens

Toyota Professional biedt een grotere geëlektrificeerde keuze dan ooit tevoren met een vernieuwde en uitgebreide reeks bedrijfswagens. Het aanbod is uitgebreid met maximale toewijding aan toonaangevende klantenservice. 10 jaar garantie is hier een voorbeeld van.

Toyota lanceerde het merk Toyota Professional in 2019 om de aandacht specifiek op de ervaring van de koper van Toyota’s lichte bedrijfswagens te richten – een naadloze ervaring vanaf de aankoop via de betrouwbaarheid en kwaliteit van de producten tot en met uitmuntende After Sales dienstverlening. Alles is gericht op het optimaal bedienen van klanten en hun bedrijf. Juist wanneer dit zonder uitstoot van schadelijke emissies dient te gebeuren, is Toyota Professional de partner die klanten in deze transitie begeleid.

De lichte bedrijfswagens van Toyota, de PROACE CITY- en de PROACE WORKER, en de versies daarvan voor personenvervoer, zijn toonaangevend op het gebied van batterij-elektrische aandrijving in het kader van de meervoudige aanpak van Toyota ten aanzien van CO2-neutraliteit. Elk model in het gamma van Toyota Professional biedt nu geëlektrificeerde versies. Daarmee illustreert Toyota zijn streven om klanten meerdere betaalbare en praktische opties te bieden om de CO2-reductie te versnellen – zowel privé als zakelijk – en bij te dragen aan emissievrije mobiliteit.

Behalve de multifunctionele PROACE-familie is ook de Hilux – met zijn legendarische stoere uiterlijk en Quality, Durability and Reliability (QDR, kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid) – een niet te missen model in het Toyota Professional-gamma. Sinds Toyota het model in 1968 in Japan introduceerde, is de Hilux uitgegroeid tot een van Toyota’s herkenbaarste werkpaarden: hij is thuis in de stad én in het zwaarste terrein – wat ook blijkt uit de drie overwinningen in de slopende Dakar Rally, de drie FIA World Cup for Cross-Country Rallies-titels en de daaropvolgende FIA World Rally-Raid Championship-titel. Vanaf nu wordt ook de Hilux geëlektrificeerd middels een 48V Hybride systeem.

Het sterke modellengamma en de focus op klantenservice vormen de kern van de plannen van Toyota Professional om zijn positie in de markt van de lichte bedrijfswagens te versterken. In 2022 verkocht Toyota Professional 119.000 bedrijfswagens en het merk stevent dit jaar af op een nieuw record van meer dan 140.000 exemplaren. Toyota wil zijn groei versnellen en heeft de ambitie om in 2025 de mijlpaal van 180.000 verkochte bedrijfswagens te passeren en met een marktaandeel van 7% de top-zes van de markt te betreden.

Klantervaring

De verbeterde ervaring voor de klant begint met een geheel nieuw retailconcept: het Toyota Professional Centre. Dat geeft een gezicht aan het nieuwe Toyota Professional – met grote expertise en toewijding van de dealers en een uitgebreid pakket klantgerichte oplossingen en diensten. Vanaf 2024 wordt dit ook in Nederland uitgerold.

Zodra de klant het Toyota Professional Center verlaat met een nieuwe bedrijfswagen, geniet de klant van de gemoedsrust dat Toyota’s garantiepakket op alle auto’s biedt. Tot 10 jaar garantie en 200.000km aangevuld met 10 jaar garantie tot 300.000 op batterijdegradatie.

Een andere bijdrage aan stressvrij autobezit komt van de Toyota Pechhulpservice. In het onwaarschijnlijke geval dat iets aan de Toyota bedrijfswagen mankeert, biedt onze pechhulpdienst dag en nacht, 365 dagen per jaar snelle hulp om de klant weer op weg te helpen of zijn Toyota voor reparatie naar de dichtstbijzijnde Toyota garage te brengen.

Bij regulier onderhoud biedt Toyota Professional een vervangende bestelwagen aan, die voor de zekerheid ook is te reserveren en die de klant kan ophalen op een tijd die past bij de behoeften van de klant – vroeg in de ochtend, laat in de avond of op zaterdag.

Wanneer een klant besluit de Toyota Professional-bestelwagen uiteindelijk te verkopen, dan maakt de hoge restwaarde – een gebied waarop Toyota met zijn gamma van lichte bedrijfswagens een uitstekende reputatie heeft – de eigendomservaring ook op financieel gebied compleet.

Alle serviceproducten worden geleverd door   Toyota Financial Services en Toyota Insurance Services.

Een compleet batterij-elektrisch gamma

Het uitgebreide en vernieuwde gamma van Toyota Professional omvat geëlektrificeerde versies van alle robuuste, duurzame modellen, met gedurfde styling, efficiënte prestaties en uitzonderlijk laadvermogen en in alle segmenten: PROACE CITY (CDV) – PROACE WORKER (MDV) PROACE MAX (HDV) en Hilux (pick-up).

Het modellengamma van Toyota Professional belichaamt Toyota’s sterke reputatie op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid (QDR) en biedt veelzijdige, praktische opties voor alle soorten bedrijven.

Een gedurfde make-over tilt de veelzijdige PROACE CITY en PROACE WORKER naar een nog hoger niveau, met een geheel nieuwe, strakke voorzijde. De afwezigheid van een grille tussen de koplampen geeft de bedrijfswagen een verfijnde uitstraling. De trapeziumvormige grille in de bumper geeft de familiebanden weer met andere modellen van het Toyota gamma en zorgt voor een stoer accent. De nieuwe koplampen accentueren het onderscheidende front en zijn optioneel voorzien van LED-techniek. Ook lichtmetalen velgen zijn een optie.

De frisse nieuwe look verfraait ook het interieur, dat is voorzien van de nieuwste apparatuur en is afgewerkt met duurzame, comfortabele bekleding. Uitgebreidere versies zijn voorzien van nieuwe digitale instrumentenclusters en 10-inch touchscreens voor het volledig verbonden infotainmentsysteem. Dat omvat ook geïntegreerde navigatie. Het nieuwe, met leder beklede stuurwiel verhoogt het comfort en verfraait de uitstraling.

Het volledige gamma van Toyota Professional biedt uitgebreide veiligheid dankzij het nieuwste Toyota Safety Sense-pakket van actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen, waaronder Adaptive Cruise Control vanaf 30 km/u, Intelligent Speed Assist (optioneel met snelheidswaarschuwing) en verbeterde Lane Keep Assist. Parkeren is eenvoudig dankzij Side Parking Assist met Blind Spot Detection, dat de bestuurder waarschuwt voor voertuigen die mogelijk moeilijk te zien zijn tijdens fileparkeren. In de PROACE en PROACE CITY past Toyota ook nieuwe veiligheidsvoorzieningen toe, zoals nieuwe zijairbags in de voorstoelen, een nieuwe bumper, een inklapbare stuurkolom en nieuwe structurele componenten voor meer sterkte.

PROACE WORKER

De PROACE WORKER, de middelgrote bestelwagen, en de PROACE VERSO, de personenbus, combineren een krachtig nieuw uiterlijk met vermaarde multifunctionaliteit en efficiëntie. Ze bieden de kracht, de ruimte en de efficiëntie om elke klus comfortabel uit te voeren.

Klanten hebben de keuze uit diverse formaten, waaronder bestelwagens met de reguliere en verlengde carrosserie, terwijl de Dubbele Cabine van een extra zitrij is voorzien en de Truck een uitstekende basis is voor op maat gemaakte en gespecialiseerde carrosserieën. De PROACE VERSO kan maximaal negen passagiers comfortabel vervoeren met uitvoeringen die gericht zijn op regulier personenvervoer, gezinnen met een actieve leefstijl of specifiek zakenreizen.

Met zijn krachtige elektrische aandrijflijn rijdt de nieuwe PROACE emissievrij. De batterij van 75 kWh maakt vanaf nu zelfs een actieradius van tot wel 350 kilometer WLTP mogelijk – genoeg voor de dagelijkse lokale ritten. Er is ook een lager geprijsde versie met een kleinere 50 kWh batterij leverbaar. Beide versies van de PROACE WORKER Electric hebben een motorvermogen van 100 kW/136 pk en bieden het ontspannen rijden van een elektrische auto zonder uitstoot. Opladen gaat onder wisselspanning met 3 fasen (11kW) en snelladen (DC) tot 100kW.

De PROACE is er ook met de beproefde 2,0-liter dieselmotor, met een vermogen tot 132 kW/180 pk, afhankelijk van de transmissie. Er is keuze uit transmissies met zes en acht versnellingen en zowel handmatig bediend als volledig automatisch. Een 1,5-liter dieselmotor met 88 kW/120 pk in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak is exclusief voor de PROACE-bestelwagen beschikbaar. De dieselmotoren gebruiken bij voorkeur HVO100.

De Toyota PROACE bestelwagen heeft niet alleen het vermogen om elke klus te klaren, maar ook de laadcapaciteit en het laadvermogen die daarbij passen. Hij biedt een maximaal laadvolume van 6,6 m³, heeft een laadvermogen van 1.400 kg en mag een aanhanger van maximaal 2.500 kg trekken. Batterij elektrische varianten kunnen tot 1.000kg trekken.

PROACE CITY

Met zijn gedurfde, vernieuwde ontwerp en toonaangevende kwaliteiten bieden de PROACE CITY, de compacte bestelwagen, en de PROACE CITY VERSO, de personenversie, productieve oplossingen voor zakelijke klanten en actieve gezinnen.

De multifunctionele PROACE CITY is te bestellen als een gesloten bestelwagen en als veelzijdige 7-persoonsbus voor dagelijks woon-werkverkeer en voor gezinnen met een actieve leefstijl. Ondanks de compacte afmetingen bieden alle bestelwagenvarianten comfortabel plaats aan drie personen.

De PROACE CITY is op een indrukwekkend aantal punten de beste in zijn klasse. Bijvoorbeeld met zijn slimme beladingsmogelijkheden, waarmee de laadruimte is te vergroten tot een capaciteit van 4,4 m³. De batterij-elektrische versie heeft een laadvermogen van 780 kg, terwijl de benzine- en dieselversies een laadvermogen van maximaal 1.000 kg hebben.

Toyota weet dat een bedrijfswagen vaak óók dienst doet als mobiel kantoor en als vervoermiddel naar klussen. Met zijn connectiviteitsfuncties van topkwaliteit, indrukwekkende actieve veiligheidssystemen en flexibele interieur dat is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak, is de PROACE CITY een handige, goed uitgeruste werkplek.

De batterij-elektrische PROACE CITY en PROACE CITY VERSO hebben niet alleen de praktische capaciteiten en uitrusting voor elke klus, maar bieden ook het vermogen, de prestaties, de emissievrije actieradius en het soepele rijgedrag van elektrische auto’s.

De elektrische aandrijflijn levert 100 kW/136 pk vermogen. De 50 kWh batterij zorgt voor een nog grotere actieradius van 330 km (WTLP), 50 km meer dan het bestaande model. Als de accu snel moet worden opgeladen, kan een snellaadsysteem van 100 kW DC (gelijkstroom) die in ongeveer 30 minuten tot 80% opladen.

De toonaangevende 1,5-liter dieselmotor – gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak of een 8-traps automatische transmissie – heeft een vermogen van maximaal 96 kW/130 pk, afhankelijk van de specificaties. Er is ook een versie met een efficiënte 1,2-liter benzinemotor (81 kW/110 pk) en een handmatig te bedienen zesversnellingsbak leverbaar.

PROACE MAX breidt familie uit

De PROACE-familie krijgt uitbreiding met de geheel nieuwe PROACE MAX. Toyota’s nieuwe grote bedrijfswagen biedt behalve de voordelen van volledig elektrisch rijden ook een grote laadcapaciteit en een groot laadvermogen. En dat alles in een functioneel     ontwerp.

Een krachtige batterij-elektrische aandrijflijn drijft de bestelwagen moeiteloos en soepel aan. Het vermogen bedraagt 200 kW/272 pk en het direct beschikbare koppel is 410 Nm. De actieradius is een indrukwekkende 420 km (WTLP).

Uitgebreide keuze aan accessoires en aanpassingsmogelijkheden

Voor de PROACE-familie is een breed scala aan accessoires en aanpassingsmogelijkheden beschikbaar om klanten een oplossing te bieden voor al hun eisen op het gebied van professioneel gebruik en toegankelijkheid.

De grote PROACE MAX is ook beschikbaar als basis voor uiteenlopende opbouwen, zodat klanten voor hun zakelijke behoeften een bedrijfswagen op maat kunnen creëren. De Platform Cab-uitvoering – met een plat achterdek – en de Chassis Cab-uitvoering – met zichtbaar ladderchassis – bieden klanten de mogelijkheid om de PROACE MAX op of om te bouwen voor gespecialiseerd gebruik.

Toyota’s ultieme doel om ‘Mobiliteit voor iedereen’ te bieden, komt tot uiting in zowel de PROACE als de PROACE CITY, die kunnen worden omgebouwd tot een rolstoeltoegankelijk voertuig, waarmee rolstoelgebruikers zich comfortabel en veilig van A naar B kunnen laten vervoeren. De verlaagde vloer en uitklapbare oprit aan de achterzijde bieden gemakkelijke toegang en LED-verlichting maakt het gebruik in het duister veilig. Extra opties zijn onder meer een (handmatig of automatisch bedienbare) opstaptrede opzij en een elektrische lier.

Voor alle Toyota Professional-modellen is een uitgebreide accessoirelijst samengesteld om te voldoen aan de behoeften van zakelijk gebruikers en gericht op bescherming van in- en exterieur, goederenvervoer en beveiliging. Extra bergruimte op het dak is leverbaar in de vorm van imperialen en platforms op het dak. Voor bergruimte in de auto’s is een reeks rekken en opbergvakken leverbaar om orde te scheppen in het dagelijkse gebruik.

De nieuwe PROACE, PROACE CITY en PROACE MAX zijn vanaf 2024 leverbaar.