Audi meet de Q3 een nieuwe jas aan. Met een aangepaste grille en zuinigere motoren kan Audi’s kleinste SUV er weer even tegenaan.

Audi stelt de vernieuwde Q3 voor. Aan de buitenkant is de nieuwste versie van de SUV te herkennen aan de nieuwe grille, die met de koplampen is verbonden. Die koplampen hebben nieuwe led-dagrijverlichting en xenonverlichting is voortaan standaard. Als optie levert Audi nu ook volledige-ledverlichting, de Q3 krijgt dan ook dynamische knipperlichten. Dat wil zeggen dat de verlichting ‘meebeweegt’ in de richting die de auto op gaat.

De 1.4 TFSI benzinemotor en de 2.0 TFSI en TDI-dieselmotoren zijn zuiniger geworden en stoten dankzij diverse verbeteringen tot 17 procent minder CO2 uit. De 2.5 TFSI-motor in de RS Q3 heeft er 30 pk bijgekregen, wat het totaal op 340 pk brengt. Het koppel is nu 450 Nm, een plus van 30 Nm. Aanpassingen aan het onderstel zorgen ervoor dat de Q3 comfortabeler is geworden.

Audi levert de vernieuwde Q3 volgend jaar in twee uitvoeringen: Design en Sport. Uiteraard is de Q3 verder aan te kleden met de bekende ‘lines’. De Q3 verschijnt in februari bij de dealers, de RS Q3 een maand later. Prijzen zijn nog niet bekend.