Mercedes-Maybach presenteert de S-Klasse. Met nog meer luxe en beenruimte dan de gewone S-klasse biedt moet het nieuwe model een waardige opvolger zijn van de Maybach 57.

Mercedes-Maybach is het nieuwe submerk van Mercedes-Benz en presenteert nu de S 500 en S 600. Ten opzichte van de S-Klasse Lang is de Maybach nog eens 20 centimeter langer, waarmee het totaal op 5,45 meter komt. Alle centimeters komen ten goede aan de wielbasis, die is met 3,73 meter enorm. Mercedes-Maybach kortte de voordeuren in, waardoor de derde zijruit nu geen deel meer hoeft uit te maken van het achterportier.

De uiterlijke wijzigingen zijn verder subtiel. De Maybach onderscheidt zich van de andere S-Klasse-modellen met Maybach-logo’s op de C-stijl, een chiquere grille met drie spijlen, chromen accenten in de bumpers en in de achterbumper geïntegreerde uitlaatpijpeinden. In het interieur is uiteraard een en al weelde te vinden. De beenruimte bijna 16 centimeter groter dan in de S-Klasse Lang, de hoofdruimte groeide met 1,2 centimeter. Mercedes-Maybach zegt dat de S-Klasse is ontworpen om gereden te worden. Dat blijkt wel uit het feit dat de nieuwe Maybach dankzij extra isolatie en betere luchtgeleiding nóg stiller is van binnen dan de Mercedes-Benz S-Klasse. 

De leuningen van de stoelen achterin zijn te verstellen tot een hoek van 43,5 graden, de ultieme relax-stand. Hotstone massagefuncties en andere verwennerij die we al kennen uit de S-Klasse zijn uiteraard ook in de Maybach te verkrijgen. Als optie bied Mercedes-Benz het First Class-pakket aan, met doorlopende middentunnel en daarin speciale bekerhouders die je drinken heel lang koel of heet kunnen houden. Je wil liever champagne? Verzilverde flutes staan op de optielijst. Verder vind je in de Maybach handgestikt leder, hout rondom de zitplaatsen, een fraai analoog ICW-klokje en hightech sfeerverlichting. Om eenvoudiger met de chauffeur te kunnen communiceren is er een stemversterker aanwezig.

Mercedes-Maybach biedt de S-Klasse aan met twee motoren. De S 500 heeft een V8 biturbomotor met 455 pk en is gekoppeld aan de nieuwe negentraps automaat van Mercedes. De S 600 doet het met een zeventraps automatische versnellingsbak en heeft 530 pk. Belangrijker nog dan het extra vermogen, de S 600 is een twaalfcilinder. Beide modellen accelereren in 5,0 seconden van 0 naar 100 km/u en hebben een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Later verschijnt er van de S 500 nog een 4Matic-uitvoering met vierwielaandrijving.

De Mercedes-Maybach S-Klasse komt in februari op de markt, de 4Matic volgt twee maanden later. Prijzen zijn nog niet bekend.     

Meer foto's volgen.