Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz is bezig met het aanbrengen van logica in zijn modelnamen. Onlangs werd al bekend dat het merk zijn SUV’s wil hernoemen, nu wordt duidelijk dat mogelijk ook de SL en SLK eraan moeten geloven.

Het modelgamma van Mercedes-Benz blinkt in veel dingen uit, maar niet in overzichtelijkheid. De CL en CLK moesten al het veld ruimen, om als coupé-varianten van de S-Klasse en C-Klasse verder te gaan. Maar Mercedes-Benz heeft nog twee sportauto’s in zijn assortiment die in aanmerking komen voor een nieuwe naam: de SL en SLK. AutoExpress meldt dat Mercedes-Benz serieus nadenkt over nieuwe namen voor deze twee 'buitenbeentjes'.

Beide modellen hebben inmiddels een flinke naamsbekendheid opgebouwd, dus helemaal zeker is de naamswijziging nog niet. Maar Mercedes-Benz wil graag logica in zijn assortiment en dat betekent dat de SLK de naam SLC zou moeten krijgen, verwijzend naar de C-Klasse waar hij qua prijsrange opereert. De SL zou dan de naam SLE moeten dragen.

De SUV’s worden, zo werd eerder al duidelijk, op een soortgelijke manier gelabeld. De GLK gaat GLC heten, de M-Klasse wordt omgedoopt tot GLE en de GL zou dan als GLS door het leven moeten. Klinkt ingewikkeld? Als alles is hernoemd dan zou er toch echt meer logica moeten zijn.