Gelukkig nieuwjaar! We wensen al onze lezers een voorspoedig 2015 en laten je tegelijkertijd weten welke nieuwe auto's jullie kunnen verwachten in dit nieuwe jaar. Omdat we vorige week een jaar- in plaats van weekoverzicht publiceerden brengen we dit keer de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen tijd - zo ben je weer helemaal bij. 

Een upgrade maakt dat de Tesla Roadster nu bijna 650 km aaneen kan rijden. Cadillac heeft het performancemodel CTS-V onthuld. Diens monsterlijke vermogen van 640 pk en 855 Nm koppel overtroeft z'n Duitse rivalen. De roadster 427 is het eerste model van het nieuwe merk Puritalia. In 2015 presenteert Donkervoort een speciale uitvoering van de D8 GTO, de Bilsterberg Edition. Onze nieuwsrubriek beschrijft verder een aantal modellen die nog niet officieel onthuld zijn, maar wel gespot. 

Van 2014 naar 2015

Ter afsluiting van 2014 pakten we flink uit met diverse overzichten. Het jaaroverzicht vat de belangrijkste trends, gebeurtenissen en verschenen modellen samen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook lezen over de belevenissen van onze redactiemedewerkers. Inmiddels hebben we de cijfers over de autoverkopen in (december) 2014 - onder meer wat de bestverkochte auto van het jaar was. De vooruitblik onthult wat voor auto's je in het nieuwe jaar kunt verwachten. 

Jaguar XKR-S Convertible en F-Type R Coupé

Vier testauto's

Het opgegeven verbruik van de hybride Porsche Cayenne moet je met een korreltje zout nemen, maar verder blijkt 'ie veel rijplezier te bieden tegen weinig bijtelling. Een vijfdeurs Mini klinkt praktischer, maar hoe rijdt deze auto met langere wielbasis? Dit hebben we voor je uitgeprobeerd in de Cooper S-variant, die zich onderscheidt van de eerder gereden versies. De Jaguars F-Type R Coupé en XKR-S Convertible zijn beide heftige apparaten, maar welke van deze roofkatten komt als sterkste uit de dubbeltest naar voren?