Subaru presenteert de tweede versie van de Viziv Concept. Het nieuwe studiemodel staat weer een stapje dichterbij het uiteindelijke productiemodel: een compacte SUV.

Subaru laat op de autoshow van Tokio later deze maand de Viziv Future Concept zien. Dit studiemodel is de opvolger van de Viziv Concept uit 2013 en staat een flinke stap dichterbij het uiteindelijke, toekomstige productiemodel. In grote lijnen is de Viziv Future Concept de compacte SUV die Subaru over een aantal jaar op de markt zal brengen.

Behalve dat is de Viviz vooral een technische showcase, waarbij het draait om semi-autonoom rijden. De concept car heeft een toekomstige versie van Subaru’s Eyesight aan boord en kan 360 graden om zich heen kijken. In combinatie met nauwkeurige kaartdata en slimme computers die de bewegingen van andere weggebruikers analyseren kan de Viziv bijna zelf rijden. Voor volledig autonoom rijden geldt als aanvullende voorwaarde dat de infrastructuur hierop ingericht moet zijn.

De Viziv heeft een compacte turbomotor die verwerkt is in een hybride aandrijflijn. De compacte turbomotor gaan we zeer waarschijnlijk ook terugzien in het productiemodel van de Viziv.